Moordspel thuis Informatie

Een donkere zwart-wit foto met een man en een vrouw met op de achtergrond een groot bewijsbord voor een onderzoek naar een moordzaak. Op het bewijsbord zijn personen, aantekeningen en touwtjes die bewijsmaterialen verbinden te zien.

Over moordspel thuis

Nationaal Burger Recherche Dienst
De Nationaal Burger Recherche Dienst (NBRD) stelt onopgeloste moordzaken beschikbaar voor burgers, zodat zij dit als moordspel thuis kunnen oplossen. De NBRD heeft meerdere dossiers in haar archief die tot op heden niet zijn opgelost, zogeheten Cold Cases. Op deze manier hebben burgers de kans om als rechercheur te ervaren hoe een moordonderzoek verloopt, en hopelijk de voldoening te ervaren wanneer de zaak gesloten wordt. Alle burgers worden gedurende het moordonderzoek bijgestaan door een rechercheur van de NBRD.

Individueel of in teamverband
Het is een unieke ervaring om een moordspel te onderzoeken én op te lossen. Je maakt kennis met een andere kant van je vrienden, collega’s of familieleden en ontdekt een kant van jezelf die je nog nooit eerder hebt ontmoet. Zo kom jij voor diverse dilemma’s te staan, waar jij in het dagelijks leven nooit mee bezig bent. Durf jij de dader te bellen als jij zijn nummer ontdekt?

Realiteit
Het volledige onderzoek en dossiermateriaal is gebaseerd op de realiteit. De personen in de zaken zijn fictief. Alle aspecten in het onderzoek zijn zeer realistisch. Je duikt in het leven van de slachtoffers en hun bezigheden in de laatste dagen van hun leven, waardoor je jezelf verbonden voelt met de slachtoffers en hun dierbaren.

Dossiers en online crime databank
Om het moordspel thuis op te lossen, ontvang je de politiedossiers van de moordzaken en toegang tot de online crime databank. De dossiers bevatten allerlei belangrijke documenten binnen de zaken, zoals proces-verbalen, verklaringen van getuigen en verdachten, gevonden bewijs, krantenartikelen, foto’s en een lijkschouwingsrapport. In de crime databank staan meer dan 70 gekoppelde video’s, profielen en bewijsmaterialen. Tevens kun je alle personen en voertuigen natrekken en alle informatie die hierover bekend is bij de politie vinden.

een donkere foto van een onherkenbare man die zijn pistool richt

Zodiac Killer ontmaskerd?

Is de Zodiac Killer eindelijk ontmaskerd na ruim 50 jaar? Alle informatie met betrekking tot het bewijs en zijn identiteit lees je in dit artikel.

Lees artikel
Twee handen die volledig onder het bloed zitten, mogelijk van een seriemoordenaar die net een moord heeft gepleegd

Verlangens en behoeften van een seriemoordenaar

Welke verlangens en behoeften heeft een seriemoordenaar? Waarom plegen zij meerdere moorden? En wat is hun motief?

Lees artikel
Een silhouet van een buurman in de gevangenis omdat hij zogenaamd een seriemoordenaar is

Is jouw vriendelijke buurman een seriemoordenaar?

Veel seriemoordenaars hebben dezelfde eigenschappen en een vergelijkbaar profiel. Past jouw vriendelijke buurman in dit plaatje?

Lees artikel
Een foto van een bewijsbord met een man en een vrouw erbij voor een moordspel thuis. Op het bewijsbord zijn foto’s te zien, aantekeningen en touw dat de bewijsmaterialen verbindt.

Verloop onderzoek moordspel

Een moordzaak onderzoeken verloopt doorgaans volgens een vast stappenplan. Bekijk hier het stappenplan voor een goed verloop van een moordonderzoek.

Lees artikel